Planlagt spor
Plejeforløbsplan

Hospital
- Sender hurtigst muligt plejeforløbsplan til kommunen, når der foreligger en realistisk plan/forventning om borgers plejebehov ved udskrivelse
- Har øje for, at kommunen får nok tid til at forberede
Jf. princip om fælles forberedelsestid:
- Vi har respekt og øje for, at vi både sammen og hver især har behov for at kunne forberede det gode indlæggelses- og udskrivelsesforløb for borgeren
Ved forløb under 24 timer: Der tages telefonisk kontakt, og der sendes et korrespondancebrev, som dokumenterer aftaler. Plejeforløbsplan anvendes ikke.
Ved forløb over 24 timer: Ved alle patienter, der efter udskrivelsen skal have kommunale serviceydelser (både nye og eksisterende ydelser) fremsendes en plejeforløbsplan under hensyntagen til den fælles forberedelsestid.
Hospitalet
- sender en plejeforløbsplan på baggrund af behandlingsplanen og under hensyntagen til den fælles forberedelsestid.
- sender plejeforløbsplanen hurtigst muligt, når der foreligger en realistisk plan/ forventning om borgeres plejebehov ved udskrivelse (ved realistiske oplysninger menes så sikre oplysninger, som muligt, som ikke forventes ændret.) især ift.:
- APV-hjælpemidler
- Forventet funktionsevne (fysisk og kognitiv)
- Evt. videreførelse af behandling efter udskrivelse
- Har øje for, at kommunen får den fornødne tid til at forberede, at borgeren kan komme hjem i eget hjem, eller til andet kommunalt tilbud. Behovet for længere forberedelse er specielt i forløb, hvor der er behov for fx bestilling af individuelt tilpassede hjælpemidler, opsætning af APV-redskaber og klargøring af hjemmet jf. princip om fælles forberedelsestid.
Plejeforløbsplanen:
Hospitalet udarbejder en plejeforløbsplan med inddragelse af patienten. Den indeholder relevante oplysninger som:
- Stamdata, herunder pårørende
- Indlæggelsesdato
- Forventet færdigbehandlings-/udskrivelsesdato hvis patienten har behov for praktisk hjælp, personlig pleje og/eller sygepleje eller kommunen skal inddrages i efterbehandlingen
- Aftalt udskrivelsesdato
- Årsag til aktuel indlæggelse
- Forventet indlæggelsesforløb
- Smitterisiko / infektionsmedicinske hensyn
- Yderligere koordinering: boligændringer, hjælpemidler, genoptræning, sygepleje, medicinadministration
- Udvidet koordinering
- Sygeplejefaglige problemområder
- Vanlig eller øget hjælp
- Funktionsevnebeskrivelse
Er der alene behov for sygeplejefaglige indsatser, sendes kun en udskrivningsrapport. Sygeplejefaglige indsatser kan fx være injektioner, medicinændringer, øjendrypning, sårbehandling eller kompressionsbehandling. Oplysninger vedr. medicin kan tilgås via FMK.